Gambar Viral Kanak-Kanak Maut Kena Renjatan Elektrik Palsu!

Gambar Viral Kanak-Kanak Maut Kena Renjatan Elektrik Palsu!

HARI ini, gambar seorang kanak-kanak perempuan yang dikatakan maut selepas terkena renjatan elektrik akibat memasukkan pin pengecas telefon bimbit ke dalam mulutnya tersebar dengan meluas di laman sosial Facebook dan aplikasi mesej WhatsApp.
Kebanyakan yang menerima gambar tersebut berasakan ia menarik untuk dikongsikan lalu bertindak menyebarkan lagi gambar tersebut di akaun sosial masing-masing.
Ini sekaligus menimbulkan rasa panik di kalangan ibu bapa mengenai keselamatan anak mereka.
Maka berbondong-bondonglah komen oleh pengguna yang ‘berikrar’ untuk tidak membiarkan pengecas telefon bimbit mereka terpasang selepas digunakan.
Tapi selepas diselidiki, rupa-rupanya gambar tersebut merupakan gambar seorang abang memeluk jenazah adiknya yang telah ditembak rejim Bashar Al-Assad di Syria dan bukannya maut disebabkan pengecas telefon bimbit!

Kalau admin dapat siapa penyebar fitnah ni..admin renjat dia dengan electric kuasa ferrari baru dia tahu betapa banggangnya viral perkara sebegini.
Gadis comel ini sudah ke syurga, namun Syria tetap memerlukan pembelaan dari kita saudara mereka. Bagi mereka yang sangat pentingkan keselamatan, bukan sekadar jangan lupa cabut charger tapi bolehlah menderma ke tabung Syria Care ni ya.

1 comment... add one now

Miss Vee Miss Vee 27 February 2015 at 16:09
This Is What You Really Want !!
Something That Beyond Your Imagination !! >>> CLICK HERE !!