Belanja Makan Bukan Nak Tunjuk Kaya – Kisah Wanita Ini Murah Rezeki Bila Berkongsi

Tak dapat dinafikan semua rezeki datangnya dari Tuhan. Sedikit atau banyak, itu bergantung kepada usaha kita juga. Soalnya, bersyukur jika dapat rezeki, kalau lebih boleh beri kepada orang lain atau yang lebih memerlukan.
Kali ni kami nak share luahan kakak ni. Bukannya berniat nak membangga diri, tapi katanya dia berkongsi rezeki dengan cara belanja orang lain. Walaupun gaji tak besar mana, tapi kepuasan dan rezeki dikongsi bersama. Jom baca!

Banyak sangat ke duit, asyik nak belanja makan?



Everytime berkongsi, ada je peluang rezeki


Rasa senang tengok orang makan


Sedih, happy, aku tetap belanja makan


Cuma kongsi apa yang ada…


Betul jugak cakap kakak ni. Kadangkala kita belanja orang bukan sebab kita banyak duit, tapi kita seronok tengok orang happy makan. Murah rezeki tu memang terbukti ada. Makin kita spend duit untuk kebaikan, makin berganda rezeki dan pahala kita.
Sumber: FB Farhanim Zainal
loading...

0 comment... add one now