Anda Boleh Mendaftar Haji Dengan Menggunakan Akaun KWSP, Mudah Jer...

Perkongsian ini di ambil dari fb Fahmi Hamid .  Menurut En.Farid anda boleh mendaftar haji dengan hanya memgunakan akaun kwsp. Namun ada syarat yang perlu diketahui sebelum mendaftar.

"Hari ni nak share, cara nak daftar haji menggunakan kwsp"

Cara ni sesuai untuk2 adik2 yang baru mula kerja, or students yang masih belajar, yang masih belum ada cash rm1300 dalam akaun tabung haji.

 ANDA BOLEH DAFTAR HAJI DENGAN MENGUNAKAN AKAUN KWSP

Syarat syarat :
1. Sudah mempunyai akaun tabung haji.
2. Jumlah dalam akaun 1 KWSP melebihi rm1300

Cara cara :
1. Pergi ke mana2 kiosk kwsp, print penyata kewangan semasa. Boleh juga print dari laman web kwsp.
2. Pergi ke mana2 cawangan tabung haji, pilih daftar haji di kaunter number, tunggu sehingga number dipanggil.
3. Nanti, just bawa penyata kwsp dan kad pengenalan. Awal2 tu ingat kena bawak buku akaun tabung haji jugak, rupanya xperlu.
4. Lepas sign dan cop jari, selesai proses pendaftaran.

Soalan:
Adakah jumlah dalam akaun 1 akan ditolak RM1300 untuk tujuan pendaftaran?

Jawapan:
TIDAK. Pak cik yang kerja tabung haji tu cakap, diorang just nak tengok kelayakan kita sahaja.

Untung kan untuk orang2 yang tak ada kekuatan kewangan lagi. Sementara nak tunggu giliran tu sangaaaat lambat, jadi kalau dah cukup syarat awal2 tadi boleh la pakat2 daftar.
loading...

0 comment... add one now