Inilah 7 Perbezaan Antara Lelaki & Wanita Yang Ternyata Betul. Setuju Ke Tak?


Lelaki dan wanita sudah pasti diciptakan mempunyai perbezaan. Walaupun tinggal di dunia yang sama namun hakikatnya dunia lelaki dan wanita jauh berbeza. 

Wanita memang popular dengan banyak kerenahnya lelaki pula dikatakan agak 'cool'. Cop! Tak semua lelaki 'cool' ya. Hehehe.

Jadi, 7 perbezaan antara lelaki dan wanita yang dinyatakan ini betul tak bagi anda? Percayalah, jika disebabkan 7 perbezaan ini hubungan cinta anda boleh terkandas dipertengahan jalan mahupun 'complicated'. Ala, biasalah kan? Asam garam dalam bercinta. Kalau cari lain pun, tetap jumpa perangai yang lebih kurang. Tak gitu? 

Nah, cepat cek. kena tak pada diri sendiri.

1. Apa yang lelaki lihat & apa yang wanita lihat

Lelaki memang tak kisah sama ada badan mereka gemuk atau pun kurus. Redha je. Wanita pula lain. Badan dah kurus tetap cakap gemuk. Apa la masalah diaorang!

2. Apabila tengah diam & senyap

Lelaki ni bukan jenis fikir bukan-bukan. Kalau wanita tengah diam, mereka akan fikirkan mungkin diam sebab penat. Kalau lelaki diam pula, macam-macam la wanita fikirkan.

3. Bab kerja rumah memang perempuan handal!

Yang ini memang tak perlu cakap pun. Bab buat kerja rumah, wanita memang boleh buat semua kerja dalam satu masa. Lelaki pula memang boleh buat satu kerja sahaja. Bab yang ini lelaki gagal!

4. Perkara yang lelaki & wanita tak tahu buat

Dalam banyak-banyak benda lelaki tak tahu bagaimana nak guna mekap. Tapi wanita handal pasal mekap. Wanita pula tak tahu macam mana nak bertukang, tapi lelaki hebat bertukang.

5. Ciri-ciri lelaki & wanita idaman

Lelaki dari muda sampai ke tua memang nak wanita yang bentuk badan menggiurkan. Memang tak nak perempuan gemuk. Wanita pula berbeza. Kalau boleh nak yang berjaya dan banyak duit!

6. Kalau pergi bercuti...

Bila nak pergi bercuti yang lelaki memang bawa satu beg. Wanita pula kalau boleh nak bawa semua barang macam nak pindah rumah terus.

7. Kalau nak cari arah...

Kalau lelaki memang tengok peta sahaja. Wanita pula memang suka kerja senang. Kalau sesat jalan, berhenti dan tanya orang.
loading...

0 comment... add one now