Ibubapa di Malaysia patut mencontohi cara bapa ini menguruskan masalah tingkahlaku anaknya di sekolah

Seorang remaja mendapat pengajaran daripada ayahnya - jangan buat hal di sekolah atau kamu akan mendapat teman belajar yang baru.

Seorang Ayah memberi kejutan kepada anak remajanya kerana suka bising di dalam kelas Fizik. Bradley "Brad" Howard seorang remaja berusia 17 tahun dari Texas, Amerika.
Suka buat bising di dalam kelas sehingga gurunya terpaksa kerap menghantar emel kepada bapanya.

Ayahnya memberi kata putus, sekiranya ayahnya mendapat panggilan daripada cikgu lagi, dia akan muncul di sekolah dan duduk di sebelah Brad.

Malangnya, mereka mendapat panggilan lagi. "Hari Jumaat adalah hari OFF kerja, isteri saya mengejutkan saya dan berkata "Brad, sudah masanya untuk ke sekolah".

Yang terlintas dalam kotak fikiran saya "Oh tidak, apa telah saya buat?" , ayah Brad berkata.

Pada hari jumaat itu, bapa Brad awal-awal lagi sudah menunggu Brad di sebelah tempat duduknya di kelas.

Brad yang awalnya tidak perasan kehadiran bapanya, terkejut melihat bapanya sedang duduk di sebelah mejanya.

Rakan-rakan Brad kelihatannya menikmati apa yang berlaku pada hari itu, terutamanya mereka tahu Bradley sebenarnya sangat tidak selesa dengan kehadiran bapanya di dalam kelas.

Bapa Brad telah mengambil gambar selfie untuk membuktikan kepada isterinya bahawa dia telah ke sekolah Bradley.

Kakak Bradley pula telah mengkongsi gambar bapanya itu di dalam kumpulan keluarga mereka, dan gambar itu telah menjadi bahan usikan ahli keluarga Bradley.

Menurut bapa Bradley, "saya harap ini adalah yang pertama dan terakhir, saya tak akan lakukannya lagi", mungkin guru fizik Bradley sangat gembira dengan tindakan bapa pelajarnya itu.
loading...

0 comment... add one now