Shopping barang di Pasaraya Giant bajet RM400, tapi diminta bayar RM808.60

First time shopping kat Giant barang tak sampai satu troli tapi nilai RM808.60 ! sedangkan hanya beli barang dapur kecil-kecil takda benda yang besar. Bajet paling mahal RM450, sekali kena bayar RM808.60 ! 
Tercengang mak oi ! Pastu tanya adik cashier tu, eh betul ke awak kira ni dik…sampai RM800,  dia jawab apa tau…”BUKAN SAYA KIRA KAK, MESIN KIRA” dengan muka kereknya.
Amboi boleh tahan budak ni dalam hati ni aku ! Kalau aku check satgi, hang salah kira memang makan tak abih hang! Rude sungguh ! Tapi adik ada mata, otak ! Sambil scan bar cod tu, mata adik pun liar-liar ke komputer yang tertera jumlah RM tu. 
Sama tak dengan barang yang di scan, kalau dah beza sampai RM400 nampk tak logik, STOP TERUS ! Panggil la siapa-siapa yang senior and so on ! Tu pon nk ajaq ka !
Ok takpe dik..
Aku bagi je kad debit untuk swap walapun ketaq rasa seram sejuk hangin ja nih ! Aku sabaq lagi pastu budak cashier tu rasa bersalah gamaknya. Dia pon terkejut walaupun ayat tadi sangat slumber dan kurang ajar, dia terus bagitau “Akak kalau salah akak pergi customer service counter…nanti depa check balik”(CSC)
aku terus blah..benti tepi tgk resit trus nampak..PETAI PAPAN RM400.36..tudia😱😱 padahal AKU TAK BELI APA JENIS PETAI pon..
mai kot mana dia scan petai!!! nmpk sgt bar cod main tampal ja..
aku p CSC…depa check2 mmg salah!
Depa kata akn refund tp amik masa 1-2 minggu ke dalam acc aku sbb aku byr guna debit card..hala nk cekau mana cash rm800..aku bwk pon rm500 ja..

Bygkan kalau duit tu yg guna utk belanja puasa..atau apa2 emergancy..tp perabih byq kt giant.. cmna? sbb dia refund blk amik masa katanya..coz pakai debit card..

kalau kita ada duit xpa..klu org yg btul2 bajet..perlu duit tu utk blnja..cmna?? senang byk depa ni..rm400 tu byk la! bukan rm4!
td masa sy di CSC ada sorg kakak ni.. dia tny anyss kenapa..anyss pon cita..dia terbeliak mata terkejut dgn beza rm400..sedangkan dia salah rm5 ja dia geram…bygkan lah.. bygkan….dia punya salah sbb harga di rak rm8.90..p byr rm13.90..dia p tuntut dpt blk cash sbb dia byq cash..
aku jgk kena tgu lama sbb tgu bos la..kerani la apa la…
HATI2 semua..tambah2 masa promosi..harga kat rak lain…bila scan kt kaunter nk byr lain..lain kali kalau rasa pelik dan lari dr bajet yg kita jangka.. check balik… dlu selalu tgk yg org.. penah dh viral
jgk kan kes giant ni…

arini diri sendiri kena.. beza RM400.36😰hny kerana PETAI PAPAN yg TIDAK DIBELI.. cmna boleh scan masuk petai PETAI PAPAN TUH! 😤😤
VIRALKAN JER UTK PENGGUNA LAIN LEBIH BERHATI2..
Kredit :
– Anyss Mohd Auranyss
loading...

0 comment... add one now